Suriye'de Savaşta Doğmuş Çocuklara "Sınırsız Şenlik"

Suriye'de Savaşta Doğmuş Çocuklara "Sınırsız Şenlik"
Suriye'nin Azez ilçesinin Fırat Kalkanı Harekatı'nda kurtarılan İhtimalet beldesinde savaşta doğmuş çocuklara şenlik düzenleniyor- Şenliğe, milli rallici Çetinkaya Bucak da katıldı

AZEZ (AA) - Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde savaşta doğan çocuklara yönelik ''Azez 2017 Sınırsız Şenlik'' programı devam ediyor.

İstanbul merkezli Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinin (UMHD) Azez'in İhtimalet beldesinde düzenlediği şenlikte 500'den fazla çocuk yer aldı.

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak'ın da katıldığı şenlikte palyaçolar, akrobasi hareketleriyle çocukları eğlendirdi.

Çetinkaya Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''4 yıl önce Suriye'deki çeşitli kamplara gelmiştim. Anne olduktan sonra buraya gelmek çocuklarla ilgili farklı duygular uyandırdı bende. Çocuklar savaşın en çok sıkıntısını çekenlerdir. Buradaki çocuklardan hepimiz sorumluyuz. Burada yaşadıkları şeyleri belki hiç unutmayacaklar.'' dedi.

- ''Amacımız çocuklara çocukluklarını hatırlatmak''

UMHD basın sorumlusu Neslihan Önder de ''Biz projeyi hazırlarken 4 bin çocuğu hedef almıştık. Biz bu etkinliği kamplarda yaşayan çocuklara yönelik yapmıştık. Yoğunluktan dolayı bazen oyun alanlarımıza 400 çocuğu alırken bazen bu rakam 600'e kadar çıkıyor.'' diye konuştu.

Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin çocukla buluştuklarını dile getiren Önder, ''Şenliğe katılan çocuklarla çeşitli oyunlar oynuyoruz. Beraber resim çiziyoruz. Çocuklara ayrıca çeşitli hediyeler dağıtıyoruz. Bizim amacımız çocuklara çocukluklarını hatırlatmak.'' ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılan 9 yaşındaki Meryem Ahmed de çok eğlendiğini ve dernek yetkililerinin kendisine çeşitli hediyeler verdiğini söyledi.

Azez'in İhtimalet beldesi, geçen sene 16 Ekim'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin düzenlediği operasyonla terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılmıştı.

Bölgede, 18 Eylül'de başlayan ''Azez 2017 Sınırsız Şenlik'' programı 27 Eylül'de son bulacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.