Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler yeniden başladı

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler yeniden başladı
Suriye'de muhalifler çeşitli kentlerde cuma namazından sonra ''Devrim devam ediyor'' sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenledi- Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde gösterilere katılanlardan Yusuf Ebu Şeref:- ''Suriye'de devri

ŞAM (AA) - Suriye'de muhaliflerin, çeşitli kentlerde cuma namazından sonra ''Devrim devam ediyor'' sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, rejimin düşmesini ve yabancı silahlı güçlerin ülkeden çıkartılmasını istedi.

Halep, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesi, İdlib, Hama, Humus ve Dera’da muhaliflerin denetimindeki bölgelerde düzenlenen gösterilerde eylemciler, ''Halk rejimin düşmesini istiyor”, “1916 Sykes-Picot, 2016 Kerry-Lavrov”, “Halk özgürlük istiyor”, “Suriye'nin askeri müdahalelerle parçalanmasına hayır'' yazılı dövizler taşıdı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde düzenlenen gösterilere katılanlardan Yusuf Ebu Şeref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de devrimin ruhunu tekrar canlandırmak için gösterilere yeniden başladıklarını söyledi.

Ülkede gösterilerin yeniden düzenlenmesi için kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki anlaşmanın kendileri için iyi bir fırsat olduğunu belirten Şeref, ''Halk devrimden vazgeçmiş değil, halk rejimin düşmesini ve yabancı milislerin ülkeyi terk etmesini istiyor. Rusya da iç işlerimize müdahale etmesin'' dedi.

Ülkede benzer gösteriler ilk defa 2011 yılının Mart ayında yapılmış, halk rejimden yolsuzlukla mücadele etmesini ve özgürlüklerin genişletilmesini talep etmişti. Dera’da başlayan barışçıl nitelikteki bu gösterilere güvenlik güçleri hafif silahlarla karşılık vermiş, göstericileri dağıtmaya çalışmıştı.

Bu dönemde her cuma düzenlenen gösterilerde rejim güçlerinin protestocuların üzerine ateş açması sonucu ölen ve yaralananlar oluyordu. Yaklaşık 8 ay boyunca rejimin şiddetle karşılık vermesine rağmen barışçıl gösterilerine devam eden Suriyeli muhalifler, 2011 yılının Ekim ayından itibaren saldırılara silahla karşılık vermeye başladı. Böylece ağır silahlarla saldıran rejim güçlerine karşı, halkın silahlı mücadelesi başlamış oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.