Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Rus savaş uçaklarının, İdlib'de Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün destek verdiği hastaneye saldırması sonucu 5'i sağlık çalışanı 14 kişi öldü, 30 kişi enkaz altında kaldı- Yaralıların taşındığı hastane de nakil sırasında Rus savaş uçakları tarafından v

İDLİB (AA) - Rus savaş uçaklarının muhaliflerin kontrol ettiği İdlib'in güneyindeki Maret el Numan ilçesinde bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) destek verdiği hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 5'i sağlık çalışanı 14 kişi öldü, 30 kişi enkaz altında kaldı.
Maret el Numan ilçesindeki sivil savunma yetkilisi Ömer Ulvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının ilçede MSF'nin destek verdiği hastaneye düzenlediği hava saldırısı sonucu 5'i sağlık çalışanı 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin enkaz altında olduğunu söyledi.

Olayda hastanede büyük maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Ulvan, sivil savunma ekiplerinin enkaz altındaki yaralılara ağır iş makineleri yardımıyla ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Bu arada yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yaralıların ilçedeki Vatan Hastanesi'ne taşındığı sırada, bu hastane de Rus savaş uçakları tarafından vuruldu. Ölü ve yaralılara ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı.

MSF, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin bu sabah iki farklı zamanda 4 kez vurulduğu ve en az 8 hastane çalışanının kayıp olduğunu bildirmişti. Açıklamada ayrıca, "Kasıtlı bir şekilde sağlık tesislerine düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz. İdlip'teki bu hastanenin yıkılması 40 bin insanı hastaneden yoksun bıraktı" ifadesi kullanılmıştı. Saldırının hangi ülke ya da silahlı grup tarafından düzenlendiği bilgisi verilmedi. Hastanenin 30 yataklı olduğu ve kurumda 54 sağlık çalışanının görev aldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.