Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
UNICEF, Suriye'de bugün 4 hastaneye saldırı düzenlendiğini, saldırılar nedeniyle çocukların da yaşamını yitirdiğini açıkladı- Azez ilçesinde 2 okula düzenlenen saldırıda ise 6 çocuğun öldüğü bildirildi

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'de biri kadın ve çocuk hastanesi olmak üzere 4 hastane ile 2 okula saldırı düzenlendiğini, en az 6 çocuğun öldüğünü bildirdi.

UNICEF'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de bugün UNICEF destekli 2 hastanenin de aralarında olduğu toplam 4 hastaneye saldırı düzenlendiği, saldırılar nedeniyle çocukların da yaşamını yitirdiği bilgisini aldıklarını duyurdu.

Saldırı düzenlenen hastanenin ikisinin Halep'in Azez ilçesinde, diğerlerinin ise İdlip şehrinde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, Azez'de iki okula düzenlenen saldırıda 6 çocuğun öldüğü ifade edildi.

Açıklamada, ülkedeki hastanelerinin üçte birinin, okulların ise dörtte birinin faaliyet gösteremediği kaydedildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün destek verdiği, Suriye'nin İdlip şehrinde Maret el Numan'daki hastanenin bombalanarak tamamen yıkılması sonucu, aralarında sağlık çalışanlarının da olduğu en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, bir süredir haber alınamayan 8 kişinin ise öldüğünden endişe edildiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.