Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Halep'in Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Hulluk ve Bostanpaşa mahallelerine saldıran terör örgütü YPG militanları, Suriyeli muhalifler tarafından püskürtüldü

HALEP (AA) - Suriye'nin Halep kentinde Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Hulluk ve Bostanpaşa mahallelerine saldıran terör örgütü YPG militanlarının, Suriyeli muhalifler tarafından püskürtüldüğü belirtildi.

Halep'teki iç savaşı dünyaya aktaran basın mensuplarından Halid ez-Zaim, "YPG militanları komşu Hulluk ve Bostanpaşa mahallelerinde ilerledi ve bazı binaları ele geçirdi. Ancak muhalif gruplar ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) şiddetli çatışmaların ardından kaybedilen noktaları geri aldı, birçok YPG militanını etkisiz hale getirdi ve 2'sini esir aldı" dedi.

Çatışmaların ardından YPG militanlarının Şeyh Maksud mahallesindeki karargahlarına geri çekilmek zorunda kaldığını ifade eden Zaim, YPG militanlarının, Hulluk, Şeyh Faris ve diğer mahallelere havan topu atması sonucu 1 sivilin hayatını kaybettiğini birçok kişinin yaralandığın söyledi.

Zaim, "YPG'nin hedefi Kastello yoluna ulaşarak muhaliflerin Halep'teki tek ikmal yolunu kontrol altına almak ve kuzeye doğru ilerlemek" diye konuştu.

YPG güçleri, Rus hava bombardımanı altındaki muhaliflerin, Esed güçleri ve milisleriyle mücadelesini fırsat bilerek, Halep'in kuzey banliyölerinde muhaliflere karşı operasyon başlatmıştı.

Bu saldırılarda terör örgütü YPG, en önemlisi Minniğ köyü ve askeri havaalanı olmak üzere Azez'in güneyi ve güneybatısındaki bazı köyler ile Tel Rıfat'ın önemli bir bölümünü ele geçirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.