Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Katar merkezli RAF Vakfı desteğiyle başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yetimhane açıldı

İSTANBUL (AA) - Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde bir yetimhanenin açıldığı bildirildi.

Doğu Guta bölgesinde, Katar merkezli Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetler Vakıf'ının (RAF) desteğiyle açılan Daru'l-Ata adındaki yetimhanenin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Şam İmarı Derneği tarafından yönetildiği belirtildi.

Yetimhanenin açılışında konuşan Şam İmarı Derneği Yönetim Kutulu Başkanı Eymen Şabani, mevcut savaşın neticesinde birçok çocuğun anne ve babasını kaybetmesiyle yetimhanenin açılmasının önemini vurgulayarak, yetimhanede çocuklara bakımın yanında eğitim de verildiğini ifade etti.

Savaşta en çok zararın kötü niyetli kişilerin eline düşen yetim çocukların çektiğine dikkati çeken Şabani, yetim çocukların yaşadığı toplumunda üretken olması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Derneğin Şam kırsalı ofisinin Müdürü Muhammed Edip, yetimhanenin amacının bölgeye uygulanan ablukanın yetim çocukları için oluşturduğu olumsuzlukları hafifletmek ve onları yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.