Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
İslami Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu, Esed rejiminin, Doğu Guta'da bir okul ve hastaneye düzenlediği saldırıyı kınadı

RABAT (AA) - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), Suriye'deki Beşşar Esed güçlerinin önceki gün başkent Şam'ın Doğu Guta ilçesinde bulunan bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısını kınadı.

ISESCO tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Guta'nın Deyr el-Asafir beldesindeki bir okul ile hastaneye düzenlenen ve 33 kişinin ölümüne neden olan saldırı kınandı. Açıklamada, "Rejimin roket ve varil bombalarıyla sivilleri hedef almaya devam etmesi, 5 yılda 12 milyondan fazla göç ve 500 binden fazla kurban veren Suriye halkına düşman olduğunu göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

Örgüt, uluslararası camiaya da "Suriye halkını rejimin ve onun yandaşlarının zulmünden kurtarma" çağrısında bulundu.

Önceki gün, Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının Doğu Guta'nın Deyr Asafir, beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.