Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Muhalifler, Halep'in kuzeyinde oluşturulması öngörülen güvenli bölgede iki köyün kontrolünü DAEŞ'ten geri aldı

AZEZ (AA) - Suriyeli muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde Azez, Cerablus ve Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgedeki iki köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sultan Murat, Mutasım tugayları ve diğer muhalif gruplar, Kasacık ve Tel Şair köylerinin denetimini terör örgütü DAEŞ'ten aldı. Geri alınan köylerin çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da örgüte ait mevzileri bombaladığı belirtildi.
Terör örgütü DAEŞ'in Tel Şair'de çok sayıda evin altına birbiriyle bağlantılı tünel kazdığını aktaran kaynaklar, muhalif birliklerin, Kasacık ve Tel Şair köyleri çevresindeki DAEŞ mevzilerine havan topları ve hafif silahlarla saldırdığını kaydetti.
Çatışmalar sırasında, DAEŞ'in ağır zayiat verdiğine dikkati çeken kaynaklar, muhaliflerin Çobanbey kasabasına doğru ilerlediğini vurguladı.
Muhalif birlikler, hafta içinde Tel Batal, Ahmediye ve Kemaliye köylerinin kontrolünü de terör örgütü DAEŞ'ten geri almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.