Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Fransa, Suriye'nin dostları grubunun bakanlar seviyesinde toplanması önerisinde bulundu


PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'nin dostları grubunun bakanlar düzeyinden yeniden toplanmasını önerdi.

Başkent Paris'te basına açıklama yapan Ayrault, toplantı önerisinin, ABD Başkanı Barack Obama’nın Almanya'nın Hannover kentine pazartesi günü yapacağı ziyaret kapsamında Fransa, İtalya ve İngiltere devlet ve hükümet başkanlarının da katılacağı görüşmede ele alınacağını bildirdi.

Bu konuyu Rusya'ya dün yaptığı resmi ziyaret sırasında da gündeme getirdiğini kaydeden Ayrullt, ''Hannover'deki görüşmede bu konuda liderler karar alacak.'' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hannover'de beş ülke liderinin katılacağı toplantıda, Suriye dışında, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin de ele alınacağını söylemişti. Suriye krizinin sonlanması için Cenevre'de toplanan taraflar arasında çetin müzakereler sürerken, toplantılarda Esed'in gitmesi ve politik geçiş konusunda hala bir çözüme varılamadı. Muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), önceki gün Cenevre görüşmelerinden tek taraflı olarak çekildiklerini ancak Cenevre'de kalmayı sürdüreceklerini açıklamıştı. MYK, çekilme gerekçesini Suriye'de insani yardımların durması, tutukluların serbest bırakılmaması ve rejimin ateşkes ihlalleri olarak göstermişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.