Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal: - "Fransa, Suriye rejiminin son günlerde artırdığı ve özellikle Halep bölgesinde onlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırılarını kınamaktadır"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, Esed rejiminin Suriye'de giderek artan saldırılarının barış sürecine darbe vurduğunu bildirdi.

Nadal, yaptığı yazılı açıklamada, ''Fransa, Suriye rejiminin son günlerde artırdığı ve özellikle Halep bölgesinde onlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırılarını kınamaktadır. Rejim, kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasına karşı koyma yolundaki tavrını sürdürüyor. Ateşkes anlaşmasının ve uluslararası insani yardım hukukunun ihlaliyle barış süreci ve siyasi geçiş süreci hedefine darbe vurulmaktadır.'' ifadesini kullandı.

Ateşkes ihlallerinin acilen sona erdirilmesi ve Cenevre'deki müzakerelerin tekrar başlatılması çağrısı yapan Nadal, açıklamasında, ''Fransa, uluslararası camiaya ihlallere son verilmesi ve siyasi çözüm için müzakerelerin başlatılması konusunda yeniden seferber olunması çağrısında bulunmaktadır.'' ifadesine yer verdi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), önceki gün Cenevre görüşmelerinden tek taraflı olarak çekildiklerini açıklamıştı. MYK, çekilme gerekçesini Suriye'de insani yardımların durması, tutukluların serbest bırakılmaması ve rejimin ateşkes ihlalleri olarak göstermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.