Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Trudeau:- "Rusya'nın Ceyş el-İslam ve Ahrar-uş Şam olduğunu tahmin ettiğimiz muhalif grupları DAEŞ ve El Kaide'nin yer aldığı BM listesine alınması önerisinden bahseden raporlardan haberimiz var."- "Sahadaki gerginli

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Elizabeth Trudeau, Suriye'deki silahlı muhalif gruplardan Ceyş el-İslam ve Ahrar-uş Şam'ın terör örgütleri listesine alınması girişiminin çatışmaların durdurulması anlaşması üzerinde yıkıcı etkileri olabileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Trudeau, "Rusya'nın Ceyş el-İslam ve Ahrar-uş Şam olduğunu tahmin ettiğimiz muhalif grupların DAEŞ ve El Kaide'nin yer aldığı BM listesine alınması önerisinden bahseden raporlardan haberimiz var." dedi.

Trudeau, "Rusya'nın çatışmaların durdurulması anlaşmasına katılan grupları tasnif etme yönünde açık bir girişimi var. Sahadaki gerginliği düşürmeye çalıştığımız bir dönemde bu çalışmanın, çatışmaların durdurulması anlaşması üzerinde yıkıcı etkileri olacağını düşünüyoruz. Biz şu dönemde böyle bir değerlendirmeye katılmıyoruz." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, çatışmaların durdurulması anlaşmasına bağlılıklarını garanti altına almak ve siyasi dönüşüme uygun koşulları sağlamayı sürdürmek için bu gruplarla iletişime devam edeceklerini kaydetti.

Suriye'de BM öncülüğündeki kısmi ve geçici ateşkes 27 Şubat'ta yürürlüğe girmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.