"Suriye'deki ihlaller son bulmalı"

"Suriye'deki ihlaller son bulmalı"
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de rejim ile Rusya'nın, çatışmaların durdurulması anlaşmasını ihlal eden Halep'e yönelik saldırılarının son bulması gerektiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Suriye rejiminin Halep'teki saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab’la telefonda görüştüğü belirtildi.

Beşşar Esed rejiminin Nusra Cephesi'ni hedef aldığı yalanının aksine masum insanları ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasındaki tarafları vurduğu Halep kentinde kötüleşen durum karşısında Kerry’nin "derin endişelerini" aktardığını belirten Kirby, "Bu tür saldırılar çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının doğrudan ihlali ve bir an önce durdurulmalı." ifadesini kullandı.

Kirby, Kerry’nin her iki görüşmede başlangıçtaki Lazkiye ve Doğu Guta’da çatışmaların durdurulması anlaşmasının bu iki bölgeyle sınırlı olmadığını, Halep’i de kapsayacak şekilde anlaşmanın yenilenmesi gayretleri olduğunu muhataplarına anlattığını kaydetti.

Rusya'ya "İhlalleri durdur" çağrısı

Kerry’nin ayrıca Suriye rejiminin özellikle sivilleri ayırt etmeyen Halep’teki ihlallerini durdurması için Rusya’ya da çağrıda bulunduğunu belirten Kirby, Uluslararası Suriye Destek Grubu ile de ülke genelinde çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının tesisi için birlikte çalışacaklarını vurguladığını ifade etti.

Kirby, Kerry’nin söz konusu çabalarını Cenevre ziyaretindeki görüşmelerde ele alacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.