Suriyeli aile Beyrut'taki çocuklarına kavuşmak istiyor

Suriyeli aile Beyrut'taki çocuklarına kavuşmak istiyor
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'ya yerleşen aile, Lübnan'daki oğullarının Türkiye'ye getirilmesini arzu ediyor- Anne Raniye Baş: "Oğlumu istiyorum, yanımda olmasını istiyorum. Gelirse en büyük sevincimiz olur"- Baba Suphi Hamen

MALATYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'ya yerleşen Suriyeli aile, Lübnan'daki oğulları Ali Hamenduş'un (29) Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

Halep'te 2,5 yıl önce rejim güçlerinin attığı bombalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suphi Hamenduş (59), eşi ve 3 çocuğu, Yeşilyurt ilçesinin Gündüzbey Mahallesi'ne yerleşti.

Suphi Hamenduş, eşi Raniye Baş (46) ve kızları Desnim Hamenduş (16) aynı evde yaşamlarına devam ederken, mahalle halkının da desteğiyle 2 oğlu ve aileleri için ayrı evler kiralandı.

Anne Raniye Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde savaş başlayınca oturdukları bölgeden ayrılıp farklı bir yerleşim birimine göç ettiklerini belirterek, eşinin kalp ve diyabet hastası olması nedeniyle hastane bulunmayan bu yerden de ayrılmak durumunda kaldıklarını söyledi. Önce Gaziantep'e, oradan da Malatya'ya geldiklerini kaydeden Baş, rejim güçlerinin bombardımanı devam ederken yola çıktıklarını ve pasaportla Türkiye'ye giriş yaptıklarını anlatarak, "Ateşin içinden çıktık" dedi.

Baş, şöyle konuştu:

"Savaş başladığında durumumuz çok kötü oldu. Cebimizde para kalmadı. Oğlum Ali Hamenduş, biz ülkeden ayrılmadan önce Lübnan'a gitti. Orada biraz çalıştı. Bize para gönderdi. Diğer iki oğlumuz ise daha sonra Türkiye'ye geldi ve burada ev kiraladı. Biz de dayanamadık. Türkiye'ye geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyen Baş, "Oğlumu istiyorum, yanımda olmasını istiyorum. Gelirse en büyük sevincimiz olur. Buraya gelmek istiyor ama pasaportu yok" ifadelerini kullandı.

Oğlunun bel fıtığı olduğunu anlatan Baş, telefonla görüştüklerinde dişlerinin de ağrıdığını söylediğini kaydetti. Baş, şu anda Beyrut'ta bulunan oğlunun orada tedavi göremediğini, kimsesiz olduğunu olduğunu belirtti. Anne Baş, yevmiyeyle çalışan oğlunun şu anda Lübnan'da iş de bulamadığını ve sıkıntıda olduğunu aktardı.
Baş, şöyle devam etti:

"Türkiye'den Allah razı olsun. Bize kapılarını açtı. Türk halkı da bize evlerini açtı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da memnunuz. Kendileri kapıları açmasaydı bizim durumumuz çok perişan olurdu. Mahalle halkı da bize hiç garip gözle bakmadı. İyiyiz, buradan gitmek istemiyoruz. Eşim de dün kalbinden rahatsızlık yaşadı. Çok korktuk. Eşim sağken oğlumuzun buraya geldiğini görmesini istiyorum. O bize yeter."

Baba Hamenduş da oğlunu görmek istediğini belirterek, "Ölmeden önce ailemin bir araya toplandığını görmek istiyorum" dedi.

Desnim Hamenduş da Türkiye'de, Türk halkından biri gibi rahat yaşadıklarını ifade ederek, "Tek sıkıntımız ağabeyimin bizden uzak olması" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.