Suriyeli ailenin "sessiz" yaşam mücadelesi

Suriyeli ailenin "sessiz" yaşam mücadelesi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine yerleşen, işitme engelli 7 kişiden oluşan Elbay ailesi, zor koşullarda yaşamlarını sürdürüyor- En küçüğü 2, en büyüğü 12 yaşında 5 çocukları bulunan aile, çevredekilerin yardımlarıyla yaşama

ŞANLIURFA (AA) - SALİH DARICI - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine yerleşen, tümü işitme engelli 7 kişilik Suriyeli aile, "sessiz dünyalarında" kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Halep kentini 2 yıl önce terk etmek zorunda kalan işitme engelli Hasan Elbay (45) ile eşi Rana (35), çocukları Fatma (12), Muhammet (10), Sur (5), İsmail (4) ve Ahmet (2), yaşamlarını zor şartlarda sürdürüyor.

Birecik'te hayırseverlerin temin ettiği iki odalı eve yerleşen aile, burada yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Anne Rana ile Sur'un guatr hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Elbay ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Baba Hasan Elbay, bir yakının yardımıyla AA muhabirine yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Suriye'de iç savaştan kurtuldukları için mutluluk duyduklarını dile getiren Elbay, engelli olmaları nedeniyle Türkiye'ye gelirken çok zorlandıklarını ve dertlerini anlatacak kimse bulunmadığı için günlerce sınırda beklediklerini söyledi.

Kendisi gibi eşi ile 5 çocuğunun da doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu ifade eden Elbay, "Suriye'de bir ayakkabı fabrikasında çalışıyordum. Durumumuz iyiydi. Ancak çatışmalar başlayınca kaçıp Türkiye'ye sığındık. Bir hayırsever, bize 2 odalı bir yer verdi. Çocuklarımla burada yaşıyoruz. Çevredekiler sağ olsun, zaman zaman yardım ediyorlar. Ben de sabah çıkıp çöplerde hurda ve katkı atık toplayarak para kazanıyorum" diye konuştu.

Eşi ve kızı Sur'un guatr hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Elbay, "Günlük ortalama 15 lira kazanıyorum. Eşim ve bir çocuğum hasta. Birçok ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bize yardım edilmesini istiyorum" dedi.

İşaret diliyle sıkıntılarını anlatan anne Rana da hasta olduğunu ve kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.