Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi

Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen 9 kişilik aile hayata tutunmaya çalışıyor- Anne Ahmed: - "Biz de güzel bir hayat yaşamak istiyoruz"

MARDİN (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen aile, hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'nin Rasulayn şehrinden kaçarak 4 yıl önce geldikleri Kızıltepe'nin Tepebaşı mahallesinde 400 liraya kiraladıkları eve yerleşen 5 çocuk annesi Fatma Ahmed, gelini ve torunuyla birlikte 9 kişilik aile olduklarını söyledi.

Eşinin astım hastası olması nedeniyle çalışamadığını bu nedenle ev kirasını ödemede güçlük çektiklerini dile getiren Ahmed, ailenin geçimini günlük işlerde 30 lira karşılığında çalışan oğlunun sağladığını belirtti.

Oğlunun ayda 10 gün iş bulabildiğini bildiren Ahmed, şöyle konuştu:

"Büyük sıkıntı içerisinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Torunum olan bebeğe süt bile almakta zorlanıyoruz. Suriye'deki savaşta çok akrabamı kaybettim, çocuklarımız ile perişan olduk. Rabbimize savaş bitmesi için her gün dua ediyoruz. Biz de dünya kadınları gibi evimizde olmak, güzel bir hayat yaşamak istiyoruz."

- "Hepsinin gelecek ile ilgili hayalleri sona erdi"

Oğlu Dılhoaz Aziz (22) de Suriye'den kaçmak zorunda kaldıkları için eğitimini yarıda bıraktığını anlattı.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında yer alan avukat, doktor ve öğretmenlerin de gelir elde etmek için inşaat işçisi olarak çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Aziz, "Hepsinin gelecek ile ilgili hayalleri sona erdi. Geçim sıkıntısı yaşadığımız için hayırseverlerden destek bekliyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.