Suriyeli Cerrah İzmir'de Öğretmenlik Yapıyor

Suriyeli Cerrah İzmir'de Öğretmenlik Yapıyor
Suriye'de kalp ve damar cerrahisi alanında uzmanlık eğitimi aldıktan sonra iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Zaher Battah, Suriyeli öğrencilerin eğitim aldığı merkezde öğretmen oldu

İZMİR (AA) - Suriye'de kalp ve damar cerrahisi alanında uzmanlık eğitimi aldıktan sonra iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen ve bir tekstil atölyesinde "makineci" olarak çalışmaya başlayan Zaher Battah, eşi, otizmli oğlu ve doğacak bebeğine iyi bir yaşam sunabilmek adına terziliği bırakarak, Suriyeli öğrencilerin eğitim aldığı merkezde öğretmen oldu.

İç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalarak önce Lübnan'a, ardından Türkiye'ye sığınan ve mesleğini sürdürme şansı bulamayınca ailesinin geçimi için İzmir'de terzilik yapan 35 yaşındaki Suriyeli doktor Zaher Battah, terziliği bırakarak yeni bir işe başladı.

Zaher Battah, İzmir'deki Suriyelilerin katıldığı sosyal medyadaki bir grupta, geçici eğitim merkezinde görev yapmak üzere Arapça bilen üniversite mezunlarının arandığı ilanı üzerine kuruma başvurduğunu, bir süre eğitim aldıktan sonra Hacı Nuri Sevil Suriyeli Çocuklar Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitici olarak çalışmaya başladığını anlattı.

-Merkezin gönüllü doktoru


Kendisi gibi ülkesini terk etmek zorunda kalan ve yeni bir hayat kuran Suriyeli ailelerin çocuklarına bilgilerini aktaran Battah, onların daha iyi bir gelecek kurmasına yardım etmeye çalıştığını, günde 4 saat matematik, fen bilgisi ve İngilizce derslerine girdiğini belirtti.

Zaher Battah, "Oğlumun kimseye bağımlı olmadan temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmesi için eğitime ihtiyacı var. Bu kurumlarda eğitimin saatlik ücreti çok yüksek. Mesleğimi yapabilmek amacıyla çalışma izni almak için diplomamla Sağlık Bakanlığına başvurdum. Ancak doktorluk yapabilir ve daha çok para kazanabilirsem oğluma gerekli eğitimi aldırabilirim." dedi.

Merkezde ayrıca gönüllü doktorluk da yapan Battah, düşerek yaralanma gibi basit olaylarda ilk müdahaleyi yaptığını, çocukların sağlık durumunu da takip ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.