Suriyeli çiftçilerin "çekirgeler" karşısındaki çaresizliği

Suriyeli çiftçilerin "çekirgeler" karşısındaki çaresizliği
Ülkedeki iç savaşın tarım ürünlerini tek geçim kaynağı haline getirdiği Suriye'de çekirgelerin istilası ilaçlama konusunda yeterli ekipmana sahip olmayan çiftçileri zor durumda bırakıyor

İDLİB (AA) - Suriye'nin İdlib ve Hama kırsalındaki bazı bölgelerde, çok sayıda çekirge tarım arazilerini istila edip mahsullere zarar verdi.

Ülkede 6'ncı yılına giren iç savaş nedeniyle söz konusu bölgelerde vatandaşların tek geçim kaynağı olan tarım sektörü, çekirgelerin istilasıyla büyük zarar görmüş durumda. Özellikle domates, salatalık, patates ve zeytin ağaçlarına saldıran çekirgelerle mücadele edecek kurumların ve yeterli ilaçların olmaması çiftçilerin mağduriyetine sebep oluyor. İlkel yöntemleri kullanmayı deneyen çiftçiler, mahsullerin üzerini poşet ya da çuvallarla örtüyor.

İçinde bulundukları durumu ve yaşadıkları sıkıntıyı AA muhabirine anlatan İdlib kırsalındaki çiftçilerden Ebu Raid İsmail, çekirgelerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, ürünlere büyük zarar veren bu böceklerin arazide karınca gibi yayıldığını söyledi.

Çekirgelerle mücadele için kullandıkları tarım ilacının işe yaramadığını ifade eden İsmail, bölgedeki ziraat kurumlarının işlevinin durması sebebiyle 5 yıldan bu yana benzer problemlerle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Uluslararası kurumları, muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelerdeki tarım sektörüne karşı sorumlu davranmamakla suçlayan İsmail, çekirge gibi zararlı haşerelerin yok edilmesi için Suriyeli çiftçilere destek verilmesi talebinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.