Suriyeli çocuklara 20 bin tablet

Suriyeli çocuklara 20 bin tablet
İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar merkezli yardım faaliyetleri yürüten Eid Kurumu ve İslam İşbirliği Teşkilatı işbirliğiyle DİMA projesi kapsamında, 20 bin Suriyeli çocuğa tablet dağıtımı için protokol imzalandı- Proje kapsamında ilk etapta 9 pilot okulda 2

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Katar merkezli yardım faaliyetlerini yürüten Eid Charity ve İslam İşbirliği Teşkilatı işbirliğiyle Suriyeli 20 bin çocuğa DİMA Projesi kapsamında 20 bin tablet dağıtımı için protokol imzalandı.

Türkiye'de eğitim gören 350 bin Suriyeli çocuktan 16 bini Reyhanlı ilçesindeki 48 okulda eğitim görüyor. Proje kapsamında ilk etapta 9 pilot okulda 2 bin tablet dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Antakya'da bir otelde düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yatırımın geleceği inşa edeceğini belirtti.

Katarlıların da eğitim konusuna çok önem verdiğini ifade eden Yıldırım, ''İslam dünyası kendi içerisindeki problemleri ancak eğitilmiş gelecek nesillerle çözebilir. Savaşlar ve yoksulluklarla mücadele bu yolla mümkündür. Bu konuda ben de Katarlılara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Katar Eid Kurumu Genel Müdürü Ali Suweidi, projeye katkı sağlanmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Projenin Suriyeli öğrenciler için faydalı olacağını anlatan Suweidi, eğitimden uzak kalan Suriyeli öğrencilerin tabletler ile kendilerini geliştirebileceklerini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Katar Temsilcisi Abdüllaziz Al Thani, çok güzel ve özel olan projeye katkı sağlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

- Suriyeli çocuklardan gösteri

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, protokol imza töreninin ardından düzenlenen toplantıda, Suriye'de bombalar altında kalan çocuklara karşı daha duyarlı hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakanlık olarak Suriyeli çocukların bundan sonraki eğitim yaşamlarını, geleceklerini daha aydın ve müreffeh kılmak için üzerilerine düşeni yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Altunel, kardeşliğin gereğini Türkiye'nin yapmaya çalıştığını aktırdı. Altunel, mangalda kül bırakmayan ve Türkiye'ye gelerek adeta teftiş eden batılıların buradaki organizasyonu görmelerini arzu ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç da acıların hiç yaşanmamasını ümit ettiklerini, Suriye'deki sıkıntılar varken de "Müslümanım" diyen herkesin bunları gidermek noktasında kendisini adaması gerektiğini kaydetti.

Acının, dili, dini, ırkının olmayacağını vurgulayan Atıç, Müslümanlar olarak Suriye'de yaşayanların acısını dindirmek adına hep birlikte bir araya geldiklerini ve onların sıkıntılarını gidermek noktasında çaba sarf ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Suriyeli öğrencilerin hazırladığı gösteri sunuldu ve şiirler okundu.

Suriyeli çocuklara 20 bin tablet

Suriyeli çocuklara 20 bin tablet

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.