Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı
Şanlıurfa'da ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden 170 Suriyeli çocuğa, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.
Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan 170 çocuk sevindirildi.
Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti. Programa katılan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'de çocuklarla yakından ilgilendi. Oyuncak hediyelerini de alan çocuklar, yemeğin ardından konteyner kente götürüldü.
Yeni kıyafet ve oyuncaklarına kavuşan Suriyeli çocukların mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.
Platformun dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de yetim veya öksüz sığınmacı çocukları sevindirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Bu hafta Karaköprü Belediyesi'nin desteğiyle çocuklara yardımda bulunduklarını aktaran Toprak, kendilerine destek veren Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.
Baydilli ise platformun kentte çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını anımsatarak, bundan sonra da bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.