Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı
Şanlıurfa'da ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden 150 Suriyeli çocuğa, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Akçakale ilçesindeki çadır kentte kalan 150 çocuk sevindirildi.

ŞUTSO'nun finans desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti.

Oyuncak ve hediyelerini de alan çocuklar ikram edilen yemeğin ardından çadır kente götürüldü.

ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan iç savaşın sivil ve mazlum insanları olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin komşusundaki insanlık dramına duyarsız kalmadığını vurgulayan Ertekin, "Biz, her zaman mazlumların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki tüm vatandaşlarımız da bu bilinçle hareket etmektedir. Öyle ki herkes elinden geldiği kadar katkıda bulunuyor. Ensar görevini üstlenen tüm hemşehrilerimizden ve yardımların toplanmasına destek olan kamu ve sivil toplum kuruluşlarından Allah razı olsun" dedi.

Platformun dağıtım sorumlusu Veysel Toprak da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteğiyle her hafta yetim veya öksüz sığınmacı çocukları sevindirmeye çalıştıklarını belirterek, desteklerinden dolayı ŞUTSO'ya teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.