Suriyeli çocuklardan ülkelerine yardım

Suriyeli çocuklardan ülkelerine yardım
Bursa'daki Suriyeli ve Türk öğrencilerin katkılarıyla toplanan 3 tır yardım malzemesi, ASDER tarafından Suriye'ye gönderildi

BURSA (AA) - Bursa'daki Suriyeli ve Türk öğrencilerin katkılarıyla toplanan 3 tır eğitim ve gıda malzemesi, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) tarafından Suriye'ye gönderildi.

ASDER Genel Başkan Yardımcısı Arif Çelenk, Osmangazi ilçesindeki bir otoparkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'ye gönderilecek yardım tırlarının, Suriyeli çocukların katkılarıyla hazırlandığını söyledi.

Gıda ve eğitim malzemeleri bulunan 3 tırın yola çıkacağını belirten Çelenk, "Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere, Suriyeli kardeşlerimize masa, sıra, yazı tahtası, süt, mama, un gibi malzemeleri yola çıkarıyoruz." dedi.

Çelenk, yardım kampanyasına Bursa'daki okullarda okuyan Türk ve Suriyeli öğrencilerin katkı sağladığını ifade ederek "ASDER olarak burada okuyan Suriyeli ve Türk öğrencilerin yardımlarını Suriye'deki öğrenci arkadaşlarına ulaştıracağız. Bu proje, diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacak." diye konuştu.

Yardım tırları, dualar okunarak Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.