Suriyeli Çocukların Bayram Eğlencesi

Suriyeli Çocukların Bayram Eğlencesi
TSK'nın desteğiyle Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'taki çocuklar, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçeye getirilen seyyar dönme dolap ve salıncaklarda eğlendi

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Halep'e bağlı Cerablus'taki Suriyeli çocuklar, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçede kurulan seyyar dönme dolap ve salıncaklarda eğlenceli vakit geçirdi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO tarafından terör örgütü DEAŞ'tan temizlendikten sonra nüfusu her geçen gün artan Cerablus'ta Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Bayram namazı ve mezarlık ziyaretlerinin ardından sokaklara çıkan Suriyeli minikler ise kapı kapı dolaşıp hem büyüklerinin bayramını kutladı hem de harçlık ve şeker almaya çalıştı.

Yeni kıyafetleriyle Cerablus sokaklarını renklendiren çocuklar, ilçe merkezinde kurulan seyyar dönme dolap ve salıncaklarda şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Çocuklardan Cene el-İbrahim, seyyar oyun alanlarında güzel vakit geçirdiklerini ve bayramları çok sevdiğini anlattı.

Humus'tan ailesiyle ilçeye sığınan Mughir Seleme ise kısa süre önce Cerablus'a gelmesine rağmen burada güzel şeyler yaşadığını ve gönlünce eğlenebildiğini ifade etti.

Şehed el-Gazi de bayramdan dolayı çok heyecanlı olduğunu ve sabah namazında uyanıp yeni kıyafetlerini giydiğini dile getirdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.