Suriyeli fenomeni 2.5 milyon kişi izledi

Suriyeli fenomeni 2.5 milyon kişi izledi
Suriyeli Maram Susli internet üzerinden Suriye’yle ilgili yayımlar yapıyor, özellikle IŞİD'e sert tepki gösteriyor. Yeni fenomeni eleştirenler de çok. Son olarak "Bizi kimyasal silah kurtarır" demesi tepki çekti. Genç kızı tam 2.5 milyon kişi izliyor...

Avustralya'da yaşayan Suriyeli kız internetin yeni fenomeni. IŞİD’e, ABD öncülüğündeki koalisyona ve Beşar Esad’a memleketini yok ettikleri için kızgın. Maram Susli internet üzerinden yaptığı yayında tepkisini gösteriyor.

1987 yılında Şam'da dünyaya gelen 27 yaşındaki Susli, Youtube'da 2.5 milyon izleyiciye hitap ediyor ve bloglarında IŞİD'i, Suriyeli muhalifleri ve ABD'yi eleştiriyor. Maram Susli Avustralya’da yaşıyor. Küçük yaşta Suriye’den bu ülkeye geldiklerini söyleyen genç kadın doğduğu toprakların bu hale gelmesine seyirci kalmak istemediği için böyle bir şey yaptığını savunuyor.

Ancak genç kadına Kim Kardashian’a benzemek istediği ve Beşar Esad’ın sözcülüğünü yaptığı şeklinde eleştiriler de yağıyor. 'Ebola ABD'nin biyolojik silahı mı', ya da 'Bizim kimyasal silah kurtarır' gibi yorumları tepki çekti. 

"Politika her zaman tutkum olmuştur hatta Suriye'deki savaştan çok daha önce bile siyasetle ilgileniyordum" diye konuşan Suriyeli blogger gelen tehditlere rağmen mücadelesini sürdüreceğini belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.