Suriyeli gençlerden Osmaniyelilere "beyaz karanfil"

Suriyeli gençlerden Osmaniyelilere "beyaz karanfil"
Suriyeli gençlerden oluşan bir grup, misafirperverlikleri dolayısıyla Osmaniyelilere beyaz karanfil verdi

OSMANİYE (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençler, gördükleri misafirperverliğe teşekkür için Osmaniye'de karanfil dağıttı.

Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSAN-DER) organizasyonuyla toplanan Suriyeli gençlerden oluşan bir grup, kent merkezindeki Adnan Menderes Bulvarı'nda vatandaşlara beyaz karanfil verdi.

Suriyeli gençler, misafirperverliklerinden dolayı Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Karanfil alan bazı vatandaşlar, "Suriye Özgürlük Devrim Hatırası" yazılı dövizin üzerine duygularını yazdı.

İLSAN-DER Yöneticisi Necati Karataş, yaptığı açıklamada, Suriye halkının 5 yıldan beri Esed'in zulmüne maruz kaldığını hatırlattı.

Karataş, "Türk misafirperverliğimize karşılık Suriyeli gençler de bizlere çiçek dağıtarak teşekkürlerini sunuyorlar. Umarız Suriye'deki kaos, gözyaşı sona erer" dedi.

Sari Mollamusa da Suriyeliler adına Türk hükümetine, Türk halkına ve Osmaniyeli vatandaşlara teşekkür etti.

Suriye'deki zulüm sona erene kadar özgürlük mücadelesine devam edileceğini belirten Mollamusa, "Suriye'de göründüğü gibi bir iç savaş değil bir onur ve keramet mücadelesidir. Savaş başlangıcından bu yana bizlere kucak açan, Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bunun bir göstergesi olarak arkadaşlarımızla beyaz karanfil dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Nesrin Mustafa Mavas da Osmaniye halkının kendilerine kardeş gibi davrandıklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.