Suriyeli iş adamının gasbedilmesi davasında karar

Suriyeli iş adamının gasbedilmesi davasında karar
Bayrampaşa'ya ev almaya giden Suriyeli iş adamının 540 bin dolarını gasbeden 15 kişinin yargılandığı davada, mahkeme 4 sanığın ayrı ayrı toplam 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi- Adı geçen 4 sanığın tutuklulukta geçirdikleri s

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa'ya ev almaya giden Suriyeli iş adamı Jalal Younes'in 540 bin dolarını gasbeden 15 kişinin yargılandığı davada, mahkeme 4 sanığın ayrı ayrı toplam onikişer yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Maor David Shanider, Konstantin Shulman, Shota Gurtskaia ve Iraklı Kurashvili ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mithat Çelikel, karar vereceklerini söyleyerek sanıklardan son sözlerini sordu.

Sanıklar Shanider, Shulman, Gurtskaia ve Kurashvili, mahkemeden beraat talep etti.

Mahkeme heyeti, Goga Kurashvili, Levan Gogolisvili, Giorgi Gogolisvili, Teona Lagvilava, Manana Makatsaria, Eliso Tırkia, Lasha Shengelia, Manuchar Mzevinar, Mikail Jalakhonia, Lekso Jabua, Manuka Pipla hakkında dava açıldığını, sanıkların bugüne kadar yakalanıp savunmalarının tespit edilmediği ve sanıkların yurtdışında olması nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Sanıkların müşteki Younes'e karşı ''Silahla ve birden fazla kişi ile birlikte kendilerini tanınmayacak bir hale sokmak ve yol kesmek suretiyle yağma'' suçunu işledikleri sabit olduğuna hükmeden mahkeme, sanıkların ayrı ayrı onar yıl onar ay hapis cezasına çarptırılmasına ve duruşmalardaki iyi hallerini göz önüne alarak cezalarını onar yıl onar aya düşürdü.

Mahkeme, Younes'in şoförü Mehmet Eken'in vücudunda kemik kırığı oluşacak ve kırığın hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte yaralanmış olmasından dolayı sanıklara ''silahla yaralama'' suçundan ayrı ayrı birer yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Maor David Shanider, Konstantin Shulman, Shota Gurtskaia ve Iraklı Kurashvili'nin tutuklulukta geçirdikleri süre ve infaz yasasında yapılan değişiklikleri de göz önüne alan mahkeme, tahliyelerine karar verdi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 şahsın silahlarla şikayetçilerin aracını durdurup araçtan inmelerini istediği, bu sırada şoför Eken'i bacağından yaraladıkları ve Younes'e ait çantada bulunan 540 bin doları yağmaladıkları kaydedildi.
İddianamede, şüpheliler Shota Gurtskaia, Iraklı Kurashvili, Konstantin Shulman, Maor David Shanider, Goga Kurashvili, Levan Gogolisvili, Giorgi Gogolisvili, Teona Lagvilava, Manana Makatsaria, Eliso Tırkia, Lasha Shengelia, Manuchar Mzevinar, Mikail Jalakhonia, Lekso Jabua, Manuka Pipla'nın "nitelikli yağma" ve "kasten yaralama" suçlarından yirmibirer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.