Suriyeli iş adamlarından GTO'ya ziyaret

Suriyeli iş adamlarından GTO'ya ziyaret
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık:- "İç savaştan kaçıp Gaziantep'e sığınan Suriyeliler, iş dünyasına dahil oldu. Suriyeli üye sayımız 700'e yaklaştı"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Suriyeli üye sayılarının 700'e yaklaştığını bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Babıllı ile yönetim kurulu üyeleri, Bartık'ı ziyaret etti.

Bartık, yaptığı konuşmada, Suriyeli yatırımcı sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp kente sığınan Suriyelilerin iş dünyasına dahil olduğunu vurgulayan Bartık, Suriyeli üye sayılarının 700'e yaklaştığını ifade etti.

Firmaların çoğunluğunun gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalıştığını bildiren Bartık, "Geçtiğimiz aylarda Suriyeli üyelerimizle toplantı yaptık ve sorunlarını dinledik. Bu toplantı sonunda oda bünyesinde Suriye masası kurulmasına karar verdik ve Suriyeli bir personeli bu işin başına getirdik. Üyelerimiz iş hayatına ilişkin soru ve sorunlarını bu birimimize iletebilecek." bilgisini verdi.

Suriyelilerin ülkede şirket kurması halinde Türk firmalarıyla aynı haklara sahip olduğuna işaret eden Bartık, sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydetti.

Suriyelilerin çalışma hayatına katılmasında GTO'nun büyük emeği olduğunu ifade eden Bartık, ilerleyen yıllarda çalışma dengesi bozulmadan istihdam sayısının artabileceğini bildirdi.

Babıllı ise 120 üyeyle Gaziantep'in yanı sıra Mersin ve İstanbul'da faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Türk iş dünyasıyla ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Babıllı, "Arap ülkeleri ve firmalarıyla güçlü ilişkilerimiz var. En büyük sorunumuz pazarlama, bu sorunu da fuarlarla çözmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.