Uğur Özteke

Uğur Özteke

Suriyeli işçiler iyi ki gelmiş!!!

Suriyeli işçiler iyi ki gelmiş!!!

Dün güzel güneşli ve yine çok koşturmalı bir gündü. Çok şükür oradan oraya tavşan gibi zıplayıp durduk. Bu koşturmacalar öyle yeme içme keyif yapma koşuşturması değildi. Hep güzel şeyler, şehir ve ülke için neler yapılabilir ya da neler yapılıyor üzerineydi.

Bu sohbetlerin birinde şehir için yıllardır inşaat ve mimari de çok önemli işler yapmış eserler kazandırmış dolayısıyla da parasını kazanmış bir abimizleydi. Abimiz eski milli görüşçü, bugün de Recep Tayyip Erdoğancı (!) idi.

Sektör inşaat olduğu için 2016’da ne olacak Türk inşaat firmaları, başta Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ne gibi yatırımlar yapacak diye dinlerken abimiz bir ara “Uğur sana bir şey söyleyeyim mi? Şu Suriyelilerin gelmesi bizim sektör için o kadar hayırlı bir iş oldu ki” deyince şaşırdım kaldım. Ve yine abimizin lafını tamamlamasını beklemeden sazan gibi atladım, “Ucuz problemsiz işçi değil mi?” deyince güldü.

“Oğlum senin aklın hep muzurluğa mı çalışır?” dedikten sonra devam etti: “Bak dinle; bu Suriyelilerin sayesinde Kürtlerle Karadenizlilerin hegemonyasından kurtulduk. Vallahi işçi konusunda ne çektiğimizi kimse bilmiyordu.”

………..

Suriyeliler için ilk kez farklı ve böyle bir yorum duyuyordum. Demek ki bu işten iyi niyetle hayırlı bir şekilde nasiplenen kesim de varmış.

MEDAŞ’I SEVİYORUZ DEDİK YA

Son yazılarımızda MEDAŞ’ın ilk günlerinden bugüne büyük bir gelişim içerisinde olduğunu tekrar eder durur olduk.

Bakın bu konuda haklı olduğumuzu bir kere daha teyit ediyoruz.

Malum hafta içerisinde bir okurumuz Kerkük Caddesi’ndeki bazı beton direklerin kapaklarının olmadığını ve tehlike saçtığından şikayetçi olmuş ve bu kareleri sizlerle paylaşırken MEDAŞ’ın yetkili birimlerine sunmuştuk.

İşte o yetkililerde o direklerin kapaklarını yaptıktan sonra fotoğraflarla durumu düzelttiklerini bize bildiriyorlardı.

1-091.jpg2-081.jpg

….

Teşekkürler MEDAŞ…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kırma dostun kalbini onaracak ustası yok. Soldurma gönül çiçeğini sulamaya ibrik yok.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İlaç depolarının motorlu kuryeleri şehir içi trafikte korku salmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR