Suriyeli Kadınlar Kuş Yuvası Boyadı

Suriyeli Kadınlar Kuş Yuvası Boyadı
"Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Suriyeli ve Türk kadınlar ahşap kuş yuvası renklendirdi

İSTANBUL (AA) - Beylikdüzü'nde Suriyeli sığınmacı kadınların topluma daha hızlı adapte olabilmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında, Türk ailelerle bir araya gelen Suriyeli kadınlar kuş yuvası boyadı.

Beylikdüzü Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Göç Hizmetleri Birimi ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler işbirliğinde 5 ilçe belediyesiyle başlatılan "Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu" başlıklı projenin ilk adımı atıldı.

Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde Beylikdüzü Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi desteğiyle gerçekleşen programda, Türk ve Suriyeli kadınlar ahşap kuş yuvası boyadı.

Yaklaşık 2 yıldır bölgede hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Göç Hizmetleri Birimi, sığınmacıların topluma uyum süreçlerini hızlandırmak için Suriyeli ve Türk aileleri bir araya getirdi.

- Kuş yuvaları parklarda değerlendirilecek

Türk-Suriyeli entegrasyonunun hedeflendiği projenin ilk adımında 50 Türk ve 50 Suriyeli kadın "Ahşap Boyama" etkinliğine katıldı. Kaynaşma programında tanışma ve ortak iş yapma becerilerini sergileyen kadınların iş birliğiyle ürettikleri kuş yuvaları zamanla Beylikdüzü'nün çeşitli parklarında değerlendirilecek.

Beylikdüzü'nde yaşayan Türk ve Suriyeli ailelerin beraber yaşamaya adaptasyon sürecini hızlandırma ve birbirlerini tanımalarını amaçlayan entegrasyon programı yaklaşık 3 ay sürecek. Projenin daha sonraki programlarında yemek yapma, spor müsabakaları, kamp ve gezi gibi etkinlikler yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.