Suriyeli kadınlara meslek eğitimi

Suriyeli kadınlara meslek eğitimi
Adana'da 500 Suriyeli kadın, aşçılık, kuaförlük, cilt bakımı ve tıbbi sekreterlik konularında kurs görüyor- Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan: - "Ülkemize sığınan kardeşlerimize meslek edindirerek hem yaşamlarını kolaylaştırmayı, hem de kendi ayakları üze

ADANA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen 500 Suriyeli kadına meslek eğitimi veriliyor.

Yüreğir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı iş birliğinde Suriyeli kadınlara meslek edindirme projesi gerçekleştirildi.

Aralık ayında başlayan ve bu yılın şubat ayında sona erecek proje kapsamında 500 Suriyeli kadına halk eğitim merkezi öğretmenleri tarafından aşçılık, kuaförlük, cilt bakımı ve tıbbi sekreterlik kursları veriliyor.

Eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanacak Suriyeli kadınlar meslek sahibi olacak.

Öte yandan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Mevlana Kültürevinde aşçılık kursu gören Suriyeli kadınları ziyaret edip, hazırlanan yemeklerin tadına baktı.

Yemekleri lezzetli ve başarılı bulduğunu ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

"Ülkemize sığınan kardeşlerimize meslek edindirerek hem yaşamlarını kolaylaştırmayı, hem de kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmelerini amaçlıyoruz. Devletin şefkat eli, her zaman mazlumların üzerindedir. Güzel bir amaca hizmet eden bu kurslarımızdan sertifika alan Suriyeli kadınlarımız edindikleri meslek dallarında hayata atılacak, elleri ekmek tutacak, hayatlarını başkalarının eline bakmadan yaşama imkanına kavuşacak."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.