Suriyeli kardeşlerin ürünleri Çin pazarını süslüyor

Suriyeli kardeşlerin ürünleri Çin pazarını süslüyor
Kilis'te Geçici Barınma Merkezi'nde halı dokuma eğitimi gören Suriyeli işitme engelli kız kardeşlerin el emekleri Çin ve Japonya'ya ihraç ediliyor

KİLİS (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Geçici Barınma Merkezi'nde halı dokuma eğitimi gören Suriyeli işitme engelli iki kız kardeşin el emeği ürünleri Çin ve Japonya'ya ihraç ediliyor.

Merkezin Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barınma merkezinde Suriye'den gelen kadın ve erkeklere yönelik görevli 23 eğitmen tarafından 2 bin 500 kişiye halıcılık, kuaför, bilgisayar, cam ve el sanatları gibi birçok branşta eğitim verildiğini söyledi.

İşitme engelli Suriyeli Siba ve Sena Bostani kardeşlerin bir süre önce merkezlerine geldiğini anlatan Çelebi, şöyle konuştu:

"İki kız kardeş ilk geldiklerinde insanlara korku dolu gözlerle bakıyordu. Ancak merkezimizde yaptığımız görüşmelerin ardından bugün onları gülen yüzleri ile görüyoruz. Çalışma azimleri insanları mutlu ediyor. Bugün yaptıkları ürünler Çin ve Japonya'ya ihraç ediliyor. Bu öğrenciler ile ilk önce gönül dili sonra işaret dili ile iletişim kurmaktayız. Burada çalışarak hem kendileri hem de ailelerine ekonomik gelir sağlamaktadırlar. Burada oldukları için çok mutlular. Hocalarımız ve öğrencilerimiz uyum içinde bugüne kadar çalışıyorlar. Bundan sonra da aynı şekil bu birlikteliğin devam etmesini temenni ediyoruz."

Bu birlikteliğin bundan sonra da devam etmesini dileyen Çelebi, bunun yanı sıra merkezde bulunan diğer kişilerin üretime katkı sağladığını, cam işi, tel kırma, punch, fason işler, boncuk işleri ve benzeri ürünler yaparak hem kendilerine hem de kent ekonomisine katkı sağlandığını belirtti.

Suriyeli Siba Bostani ise kardeşi Sena ile Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.