Suriyeli kardeşlerin yüzlerindeki savaş izleri Türkiye'de silinecek

Suriyeli kardeşlerin yüzlerindeki savaş izleri Türkiye'de silinecek
Suriye'deki iç savaşta evlerine isabet eden bomba sonucu yüzleri ve vücutlarının bir kısmı yanan iki kardeş Muhammed ve Limar, Türk doktorların elinde sağlığına kavuşacak- Baba Mezin: - "10 ay önce atılan bir bombanın evimize isabet etmesi sonucu adeta ha

ANKARA (AA) - ÖZCAN GÜNEY/HALİT DEMİR - Suriye'deki iç savaşın en küçük mağdurlarından Muhammed ve Limar adlı kardeşlere, varil bombasının yaktığı yüzlerinin tekrar gülmesi için Türkiye şefkat elini uzattı.

Suriyeli kardeşlerin savaşın yaktığı bedenleri, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacak tedaviyle silinecek.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Yermuk bölgesinde Esed güçlerinin bombardımanı sonucu elleri ve yüzlerinin tamamı yanan 10 yaşındaki Muhammed ve 5 yaşındaki Limar Mezin, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin devreye girmesiyle tedavi edilecek.

Bir ay önce çocuklarının tedavisi için Ankara'ya gelen baba Muhammed Mezin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 ay önce rejim güçlerinin attığı bomba yüzünden hayatlarının karardığını söyledi.

Çocuklarının tedavisi için Türkiye'ye geldiklerini belirten Mezin, şöyle konuştu:

"Suriye'deki bölgemizde açlık ve sefaletin yanı sıra savaş, ölüm ve katliamlar vardı. Bölgemize her gün yağmur gibi bomba atılıyor ve onlarca masum insan yaşamını yitiriyordu. 10 ay önce atılan bir bombanın evimize isabet etmesi sonucu adeta hayatımız karardı. Bir gün işteyken bomba sesi duydum ve hemen eve gittim. Eve vardığımda yaşadığımız yuva harabeye dönmüştü. Atılan bombayla bir çocuğum enkazın altında kalarak yaşamı yitirdi. İki çocuğumun yüzü ve vücutlarının bir kısmı yandı. Eşim de hafif yanıklarla kurtuldu. Çocuklarımı hastaneye götürdük ve tedavi altına alındılar. Daha sonra güvenli bir bölge arayışı ve çocuklarımın sağlığı için Türkiye'ye geldik."

Yardımseverlerin desteğiyle geçimlerini sağladıklarını ifade eden Mezin, tek isteğinin çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu kaydetti.

- "En çok oğlumun uyuması mutlu ediyor"

Bombardıman sonrası ölümden döndüklerini söyleyen anne Mutia Mezin, "Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin. O günden bu yana arkadaşlarının içine fazla çıkamıyorlar. Oğlum Muhammed'in göz kapakları yandığı için uyuyamıyordu. Allah razı olsun tedavi aşamasında uyuma sıkıntısı bitti. En çok oğlumun uyuması beni mutlu ediyor" dedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.