Suriyeli mültecilere dil ve mesleki beceri kursları açılacak

Suriyeli mültecilere dil ve mesleki beceri kursları açılacak
Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığından sağlanan 15 milyon avroyla, Suriyeli mültecilere dil ve meslek eğitimi verilecek

ANKARA (AA) - Kilis'te yaşayan Suriyeli sığınmacılar için Türkçe ve mesleki beceri kursları açılacak.

Kilis Belediyesi, Sequa Türkiye Temsilciliği, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı arasında, Suriyeli sığınmacılara Türkçe ve mesleki beceri kursları düzenlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Sequa Türkiye Temsilciliği'nde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yörede, Kilis nüfusundan daha fazla sığınmacı bulunduğunu, bu insanların uyumunu sağlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak için dil ve meslek eğitiminin gerekli olduğunu belirtti.

Protokol uyarınca sığınmacılar için kurslar düzenleyeceklerini ifade eden Kara, özellikle kadın sığınmacıların eğitiminin destekleneceğini söyledi.

Sequa Türkiye Temsilcisi Aynur Kuytu da Federal Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığının sağladığı fonların yönetimini yaptıklarını belirterek, "Türkiye için şu an 15 milyon avroluk fon yaratıldı ve mesleki eğitim alanında bunun kullanılmasına karar verildi. Türkiye'deki mevcut Suriyelilerin durumunu göz önünde bulundurarak dil eğitiminin, özellikle Türkçe öğrenmenin önemi görüldü. Bu nedenle öncelikle Suriyelilere Türkçe eğitimi sunmak istiyoruz" dedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen birçok mültecinin diplomalarının olmadığını aktaran Kuytu, öncelikle kurslara katılacak Suriyelilerin hangi mesleklere uygun olduğunu belirleyeceklerini kaydetti.

Toplantıya, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Öndeş ve AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.