Suriyeli Riyan bebek, Türkiye'de yaşama bağlandı

Suriyeli Riyan bebek, Türkiye'de yaşama bağlandı
Rus bombardımanında anne, baba ve 4 kardeşini kaybeden 2 yaşındaki Riyan Abid'in, Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı- Ameliyat sonrası bir süre daha gözlem altında tutulacak Riyan bebek, 15 gün sonra taburcu edilecek- Doktor Tuşat: - "Riyan'

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Rus savaş uçaklarının saldırısında önce babasını, ardından da 8 aylık hamile annesi ile kardeşlerini kaybeden ve ağır yaralanan 2 yaşındaki Suriyeli Riyan Abid, tedavi için getirildiği Kilis'te yeniden yaşama tutundu.

Babasını Rus bombardımanında kaybeden Riyan ve ailesi, saldırıların artması üzerine geldikleri Azez'deki bir okulda yine aynı ülkenin hedefi olmuştu. "Güvenli" diye düşündükleri okulda enkaz altında kalan aile bireylerinden 8 aylık hamile anne ve 4 çocuğu yaşamını yitirmiş, Riyan Abid ise ağır yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Yaklaşık 2 haftadır hastanede tedavi altında tutulan ve sağlık durumu iyiye giden Riyan Abid, 15 gün sonra taburcu edilecek.

Küçük çocuğun doktoru Mustafa Tuşat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Riyan Abid'in sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini bildirdi.

Riyan'ın, getirildiğinde parçalanmamış tek bir organı kalmadığını belirten Tuşat, ameliyat ve yoğun bakım sürecinin ardından Suriyeli çocuğun hayata yeniden tutunduğunu ifade etti.

Suriyeli çocuğu, bir süre daha gözlem altında tutacaklarını vurgulayan Tuşat, şöyle konuştu:

"Şu anda sağlığıyla ilgili bir problem kalmadı. Sadece ameliyattan sonra bir izlem süresi var. Bu sürecin ardından istenmeyen bir durum olmazsa hastamızı taburcu edeceğiz. Bu arada Riyan'ın Lüksemburg'da yaşayan amcası, oradaki hükümet ile irtibata geçerek çocuğu bu ülkeye götürmek istedi. Resmi talep de geldi. Riyan bebek için her türlü müdahale başarılı bir şekilde yapıldı ve sağlık durumundan dolayı Lüksemburg'a göndermeyi düşünmüyoruz çünkü Türkiye sağlık imkanları anlamında ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden geri kalmaz. Cerrahlarımız çok iyi. Biz Riyan bebek için her şeyi burada yaptık. Türkiye'nin en küçük şehri ve devlet hastanesinde bile böyle bir ağır vakaya müdahale yapılabilecek imkanlar var."

Tuşat, Suriye'deki iç savaşta yaralanan yüzlerce hastaya müdahale ettiklerini ve iş yoğunluğundan dolayı eve 3-4 günde bir gittikleri zamanlar olduğunu sözlerine ekledi.

Amca Muhammed Abid ise yeğeni ile ilgili olayı medyadan öğrendiğini söyledi.

Kardeşi, yengesi ve yeğenlerinin Rus bombardımanında yaşamını yitirdiğini anlatan Abid, "Çok üzgünüm. Savaşta binlerce masum Suriyeli hayatını kaybetti. Riyan bebeğe sahip çıkmak için Kilis'e geldim. Doktorlar ona burada çok iyi bakıyorlar, kendilerine şükranlarını sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.