Suriyeli sığınmacılara yardım

Suriyeli sığınmacılara yardım
KİLİS (AA) - Kilis'teki Suriyeli sığınmacılara, Deniz Feneri Derneği tarafından gıda, kıyafet, çocuk bezi ve mama yardımında bulunuldu.7 Aralık Stadyumu...

KİLİS (AA) - Kilis'teki Suriyeli sığınmacılara, Deniz Feneri Derneği tarafından gıda, kıyafet, çocuk bezi ve mama yardımında bulunuldu.

7 Aralık Stadyumu yanındaki alanda, 150 Suriyeli aileye yardım kolileri dağıtıldı.

Deniz Feneri Derneği Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın başladığı günden bu yana ihtiyaç sahibi Suriyelileri bir an olsun yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Başta gıda olmak üzere kıyafet, çocuk bezi ve mama gibi malzemelerden oluşan yardım kolilerini ihtiyaç sahibi misafirlere ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Selçuk, "Dernek olarak Suriye'deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize yönelik insani yardım dağıtım çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Kilis'te 150 aileye içinde gıda, temizlik malzemesi, giyimden oluşan yardım setinin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Maalesef Suriye'de savaş devam ediyor. İnsanlar Türkiye'den gelecek yardım elini bekliyor." diye konuştu.

Derneklerinin savaş mağdurları için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu da aktaran Doğan Selçuk, nisan ayında sınırın Suriye tarafında günlük bin kişilik sıcak yemek dağıtımına başlayacaklarını anımsatarak, yardımların sürebilmesi için hayırsever vatandaşlardan desteklerini esirgememesini istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.