Suriyeli Yahya Türkiye'de Sağlığına Kavuştu

Suriyeli Yahya Türkiye'de Sağlığına Kavuştu
Doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 4 yaşındaki Suriyeli çocuk, Şanlıurfa'da yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra Şanlıurfa'da yaşamaya başlayan ve doğuştan kalça çıkığı hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Suriyeli çocuk, yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gelişimsel Kalça Displazisi (doğuştan kalça çıkığı) hastalığı bulunan ve bu nedenle yürüyemeyen 4 yaşındaki Suriyeli Neceh Yahya ve ailesi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Tetkikler sonrasında ameliyat edilmesine karar verilen küçük çocuk, Dr. Metin Yaptı ve Dr. Süleyman Kor tarafından yapılan ameliyatla tedavi edildi.

Ameliyatın ardından odasına alınan Yahya, artık akranları gibi yürüyüp, koşabilecek.

Op. Dr. Yaptı, doğuştan kalça çıkığının bölgede sık görülen ve tedavi edilmediğinde kalıcı sakatlıklar meydana getiren bir hastalık olduğunu söyledi.

Suriyeli Yahya'nın ülkesindeki iç savaş nedeniyle tedavi edilemediğini aktaran Yaptı, "4 yaşındaki Suriyeli hastamız başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Artık bu hastamız ilerleyen günlerde rahatlıkla yürüyebilecek, arkadaşlarıyla oyun oynayabilecek. " diye konuştu.

Yahya'nın ailesi de çocuklarını tedavi eden doktorlara teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.