Suriyeli yetim çocuklara oyuncak hediyesi

Suriyeli yetim çocuklara oyuncak hediyesi
Fatih Sultan Mehmet Eğitim Derneği tarafından Kilis'te 21 yetim çocuğa oyuncak dağıtıldı

KİLİS (AA) - Fatih Sultan Mehmet Eğitim Derneği tarafından Kilis'te barınma merkezinde kalan Suriyeli yetim çocuklara oyuncak hediye edildi.

Merkezi Suriye'de bulunan dernek tarafından kurulan barınma merkezindeki çocuklara, oyuncak dağıtıldı. Çocuklar için eğlence programı da düzenlendi.

Derneğin Kilis sorumlusu Abdul Ghani Alshawakh, AA muhabirine, Suriyelilerin eğitim, kültür, sağlık ve barınma gibi sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Savaş nedeniyle yetim kalan çocuklar için Kilis'te barınma merkezi kurduklarını belirten Alshawakh, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer ilgililere Suriye halkına sahip çıktıkları için minnettarız. Burada, bizler halkımızın belli bir kısmıyla yakından ilgileniyoruz. Onların sorunlarını dinleyip, çözüm önerileri sunuyoruz. Türkiye'de devlet yetkililerine sorunlarımız hakkında bilgi veriyor, onlardan da gerekli desteği alıyoruz."

Çocukların, ülkelerin geleceği olduğuna işaret eden Alshawakh, "Bugün de dernek olarak, barınma merkezinde kalan 21 çocuğa oyuncak dağıttık, onlar için eğlence düzenledik. Onların tebessüm etmesi, gülümsemesi bizleri mutlu eder. İnsanların yeniden gülmesi, mutlu ve müreffeh bir hayat sürmesi tek arzumuz." diye konuştu.

Alshawakh, kentteki Suriyelilerden bir kısmının savaş nedeniyle yaşadığı psikolojik sorunları biraz olsun azaltmak amacıyla il dışına kültür gezileri düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.