Suriyeli Yetimlere Şefkat Eli

Suriyeli Yetimlere Şefkat Eli
DEAŞ'tan temizlenen ve özgürleşen ilk şehir olan Cerablus'taki Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi, birbirinden acı hikayeleri olan yetim Suriyeli çocukların yüzlerini güldürüyor

GAZİANTEP(AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus'ta hayat, hem Türkiye'nin hem de yardım kuruluşlarının katkılarıyla her geçen gün biraz daha normale dönüyor.

Hayrat Yardım Derneğince, Türkiye'deki hayırseverlerden sağlanan maddi destekle açılışı gerçekleştirilen, Tırma Mahallesi'nde 50 kişi kapasiteli Cerablus Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi de Suriyeli yetimlere şefkat eli uzatıyor.

Cerablus Yerel Meclisi ve dernek üyelerince tespit edilen 18 yetimin kaldığı yetimhanede, çocuklar, hem belli bir program dahilinde eğitim görüyor hem de aile sıcaklığını yaşıyor.

Her türlü ihtiyaçlarının dernekçe karşılandığı çocuklara Kur'an-ı Kerim, Türkçe, Hadis ve Siyer dersleri, Cerabluslu eğitmenlerce veriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.