Suriyeliler gelecekten kaygılı

Suriyeliler gelecekten kaygılı
Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki mutad Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, “Suriye’de Arap Baharı ve Sonuçları” gündeme geldi.

Konuşmacı Halep Türkmenlerinden ve Mısır’da El-Ezher Üniversitesi’nde İslâm Felsefesi bölümünde eğitim gören Mustafa Cuma, Suriye’deki olayların bir kader olduğunu söyledi. Konya’ya gelen Suriyelilerin “bedevi bölgelerinden en çok zulüm gören ve cahil kalmış insanlar” olduğunu hatırlatan Cuma, Suriye’nin iyi olması durumunda bu insanların yüzde 60’ının geri dönebileceğini de söyledi. Konya’daki Suriyelilerle ilgili “gelecekte ne olabilir?” diye program hazırladığını da belirten Cuma, gelecekle ilgili belirsizliğin devam ettiğini ve buradaki Suriyelilerin Türk toplumuna uyum ile karşılıklı iletişimde büyük zorluklarla karşılaşıldığını da söyledi.

Konya’da 80 bin Suriyelinin olduğunu ve Konya’nın kaderinin de buraya gelenlerin de kültür ile eğitim seviyesi düşük belli bölgelerden gelmeleri olduğunu ifade eden Cuma, özellikle bu insanlar üzerinde kafa yorulması ve yeni projeler hazırlanması gerektiği üzerinde durdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.