'Suriyelilere vatandaşlık konusunu referanduma sunalım'

'Suriyelilere vatandaşlık konusunu referanduma sunalım'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Suriyelilere vatandaşlık konusunu gerçekten samimiyetle çözmek istiyorsanız, o zaman buyurun vatandaşlık konusunu bir referandumla vatandaşımıza soralım." dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, haftalık olağan toplantısını parti genel merkezinde gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, iktidarın, kısa vadeli hesaplarla siyaset yürüttüğünü, bunun en somut hissedildiği alanın dış politika olduğunu savundu.

Böke, şimdi de yine bir siyasi hesapla, 3 milyon insanın üzerinden yeni bir siyasetin tasarlandığını öne sürerek bu insanların evrensel hakları göz ardı edilerek önce Avrupa Birliği ile pazarlık malzemesi haline dönüştürüldüğünü, şimdi de "vatandaşlık pazarlığının" ortaya konulduğunu iddia etti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının nasıl kazanılacağına dair yönergelerin çok açık bir şekilde yasalarda olduğuna işaret eden Böke, şunları kaydetti:

"Eğer AKP Hükümeti yasa ile belirlenmiş bütün bu koşulların etrafından dolanacağını itiraf ediyorsa, Suriyelilere kitlesel bir biçimde vatandaşlık hakkı verilmesi konusunda ısrarlıysa, bu böyle basit bir idari kararla yapılamaz. Bu kadar büyük bir karar, ancak ve ancak halkın iradesiyle verilecek bir karardır. Her şey için 'referandum' diyenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz: Eğer siz, vatandaşlık konusunu bir siyasi malzeme olarak değil, gerçekten samimiyetle çözmek istiyorsanız, o zaman buyurun vatandaşlık konusunu bir referandumla vatandaşımıza soralım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.