Suriyelilere yardımlar sürüyor

Suriyelilere yardımlar sürüyor
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Hatay'da 760 aileye 300'er liralık yardım kartı dağıttı

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGGD) tarafından Suriyeli 760 aileye 300'er liralık yardım kartı dağıtıldı.

Fener Caddesi’nde yapılan dağıtım töreninde AA muhabirine açıklama yapan SGDD Bölge Temsilcisi Emre İlker Cece, yardımların Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği koordinesinde, geçici koruma altında olan 3 bin 500 kişiyi kapsadığını söyledi.

Uygulamanın Türkiye’de 44 şehirde yapıldığını belirten Cece, kart dağıtımının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine kışlık malzeme verildiğini de kaydetti.

Kayıt işlemleri tamamlanan Suriyeli aileler, dağıtılan kartla anlaşmalı marketlerden 300 lira tutarında alışveriş yapabilecek.

Öte yandan, Esed rejimine bağlı birliklerin Rusya'nın desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarından kaçanlara yardımlar da devam ediyor.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suriye tarafında güvenli bölgelerdeki çadırlarda hayatını sürdürmeye çalışan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmaya devam edildiği bildirildi.

Valilik koordinesi ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Türkmenlere dün 5 bin 760 konserve, 180 gıda kolisi ve 8 bin litre su ulaştırıldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.