Suriye'ye 500 ton un yardımı

Suriye'ye 500 ton un yardımı
İHH'nın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinden Suriye'ye 500 ton un taşıyan 17 insani yardım tırı gönderildi

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, Human Appeal Yardım kuruluşunun katkılarıyla topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan 17 tır, Reyhanlı ilçesinden Suriye'ye yola çıkarıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, konvoyun hareketinden önce vakfın lojistik merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 500 ton unun Suriye'ye gönderildiğini söyledi.

Karacaoğlu, İHH ve Human Appeal kuruluşlarıyla toplanan 17 tırlık 500 ton unun Halep, İdlib, Hama'daki zor durumdaki Suriyelilere dağıtılacağını belirtti.

Suriye'de yardımın bugünlerde daha kıymetli olduğunu anlatan Karacaoğlu, "Vakıf olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bugün 17 tırı daha Suriye'ye uğurladık. İçerisinde unların olduğu yardım tırları bölgedeki insanların en temel ihtiyacı olan ekmek yapmalarına imkan sağlayacak." dedi.

Yardım konvoyu Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.