Suriye'ye insani yardım

Suriye'ye insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu iş birliğiyle Suriye'ye 35 tır insani yardım malzemesi gönderildi- Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Oruç:- "Suriye'de bizim desteklediğimiz fırınlarda her gün bir milyon ekmek üretiliyor

KİLİS (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) iş birliğiyle Suriye'ye 35 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, düzenlenen törende, savaş mağdurlarına yönelik yardımların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Savaş mağdurlarına daha kaliteli destek verebilmek ve yanlarında olabilmek için koordinasyon merkezleri oluşturduklarına dikkati çeken Oruç, Kilis'teki merkezin de bunlardan biri olduğunu anlattı.

Oruç, şunları kaydetti:

"Buraya belediyemizin de çok yoğun desteği oldu. Şimdi bütün Suriye'ye yardım etmek isteyen kuruluşların uğradığı bir merkez haline geldi. Burada mutfak ve fırınımız var. Fırınımızda günlük 100 bin ekmek, mutfağımızda ise 50 bin kişilik yemek çıkartılıyor. Geçen ay yaşanan sıkıntılarda merkezimiz tam kapasite çalıştı ve her gün hazırlanan yemek ve ekmekler kapımıza kadar gelen kardeşlerimizle paylaşıldı. Bundan sonraki dönemde de bu şekilde devam edecek inşallah. Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Yolladığımız 35 tırdan 13’ü un taşıyor, diğerleri ise temel gıda malzemesi yatak ve mutfak eşyaları taşıyor. Unlar inşallah içeride ekmek olacak. Suriye’de bizim desteklediğimiz fırınlarda her gün bir milyon ekmek üretiliyor ve tamamen ücretsiz şekilde oradaki kardeşlerimize dağıtıyoruz."

Yapılanlara rağmen yardımların denizde kum tanesi gibi kaldığını aktaran Oruç, vakfın ilk kurulduğu sıralarda savaş süresince Kosova'ya 250 tır yolladıklarını, şu anda aynı sayıda tır dolusu malzemeyi birkaç gün temin ederek Suriye'ye gönderebildiklerini vurguladı.

- IICO Genel Müdürü Hamadah

IICO Genel Müdürü Salim Abdullah Hamadah da İHH ile Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Hamadah, "Gönül ister ki burada ki malzemelerle içeriye girelim, o kardeşlerimize hemhal olabilelim, ahvallerini gözlerimizle görebilelim ve bizzat ellerimizle yardımları dağıtabilelim ama maalesef içerideki durum buna müsaade etmiyor" dedi.

Konuşmaların ardından insani yardım konvoyu, Kilis'ten Suriye'ye doğru yola çıktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.