Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 terörist etkisiz hale getirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında aralarında terör örgütünün 2 elebaşısının da bulunduğu 18 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalından Suriye'ye kaçmaya çalışan, aralarında terör örgütü PKK'nın 2 elebaşısının da bulunduğu 18 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın, il ve ilçelerdeki teröristlere kırsala çekilme, il ve ilçeleri de YPS'ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimatın ardından örgütün dağ kadrosunda yer aldıkları belirlenen 18 terörist, Nusaybin'den Kamışlı'ya kaçmaya çalışırken Mezarlık bölgesinde güvenlik güçlerince fark edildi.

Örgüt mensuplarının, güvenlik güçlerinin teslim olmaları yönündeki çağrısına uymayarak ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada aralarında örgütün 2 elebaşısının da bulunduğu 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden 15 kalaşnikof, 2 M-16 tipi piyade tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 2 Glock marka tabanca, gece görüş dürbünleri ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

M-16 piyade tüfekleri ile Glock marka tabancaların, terör örgütünün 2 elebaşısına ait olduğu belirlendi.

Terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın, daha önce terör örgütü mensuplarına telsizden, "arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun", "yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın", "kazdığınız tüneller dahil, her şeyi tuzaklayın", "ihanet eden halkla ilişki kurmayın", "yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin" yönünde talimatlar verdiği tespit edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.