"Suriye'ye ve Bölgesine Destek" konferansı

"Suriye'ye ve Bölgesine Destek" konferansı
İspanyol sivil toplum örgütü "Açlığa Karşı Eylem" Kurumsal İlişkiler Direktörü Montero: "Yardımlar hala yetersiz ve somut değil"

MADRİD (AA) - İspanyol sivil toplum örgütü "Açlığa Karşı Eylem"in Kurumsal İlişkiler Direktörü Manuel Sanchez Montero, Suriye'ye yapılan yardımların halen çok yetersiz olduğunu bildirdi.

Dünya çapında 45'ten fazla ülkede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü "Açlığa Karşı Eylem"in Kurumsal İlişkiler Direktörü Montero, Londra'da yapılan ve 60 kadar ülkenin hükümet temsilcisinin katıldığı "Suriye'ye ve Bölgesine Destek" konferansının sonuçlarını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Suriyelilere destek kapsamında 2016 yılı için 5 milyar avroluk yardım vadedildiğine dikkati çeken Montero, "Londra'da verilen vaatleri olumlu karşılıyoruz. İleri adım attık ama yardımlar hala yetersiz ve somut değil" dedi.

Verilen sözlerin yerine getirilmesinin, yardımların bölgede bulunan insani yardım kuruluşları aracılığıyla ulaştırılmasının aciliyeti olduğunu anımsatan Montero, geçtiğimiz yıl Suriye'ye insani yardım için talep edilen miktarın sadece yüzde 56'sının sağlandığını belirtti.

Suriye içinde çalışan, oradaki insanlara temel gıda ve psikolojik destek veren nadir uluslararası örgütlerden biri olduklarına işaret eden Montero, "Oradaki yaşam şartlarını iyi biliyoruz. Uluslararası toplumun liderleri, Suriye'deki çatışmalara siyasi çözüm bulmayı, ülkenin tekrardan nasıl inşa edileceğini ya da Avrupa'ya gelen 800 bin sığınmacının sığınma taleplerine nasıl karşılık vereceklerini tartışırlarken, 4,6 milyonu sığınmacı olmak üzere toplam 11 milyondan fazla Suriyeli evlerinden uzakta, acil olarak su, gıda, temel sağlık ve barınma yardımı bekleyerek 5. kışlarını geçiriyorlar" dedi.

Londra'daki konferansta alınan, Suriye'ye gönderilecek insani yardımların ulaştırılmasını izleyen bir mekanizmanın kurulması kararını olumlu bir girişim olarak değerlendirdiklerini ancak bu mekanizmanın şeffaf olması ve zamanında işlemesi gerektiğini belirten Montero, "Suriye'nin orta ve uzun vadede istikrara kavuşturulup, ekonomik kalkınmaya geçmesi için gereken çabaların sulandırılması endişesini taşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.