Suriye'ye yardımlar sürüyor

Suriye'ye yardımlar sürüyor
Çeşitli dernek ve hayırseverler tarafından, Bayırbucak Türkmen bölgesi ile Lazkiye ve İdlib kırsalına insani yardım malzemeleri gönderildi

HATAY (AA) - Eskişehir Günışığı Derneği, Adana Dosteller Derneği ve Bursa Emirsultan Mahallesi'nde yaşayanlar tarafından, Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesi ile Lazkiye ve İdlib kırsalına insani yardım malzemeleri gönderildi.

Bayırbucak Türkmenleri yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, Türkiye'nin çeşitli illerinde yürütülen yardım kampanyalarının, bölgedeki ihtiyaçlar çerçevesinde devam ettirildiğini söyledi.

Son olarak Eskişehir Günışığı Derneğinin 500 kilogram muz, 200 kilogram tatlı, 11 adet küçükbaş hayvan parası gönderdiğini ve 2 adet su kuyusu projesi başlattığını anlatan Kömürcü, "Adana Dosteller Derneği de 400 kilogram muz, 175 kilogram tatlı ve 10 küçükbaş hayvan parası gönderdi. Türkmendağı ve İdlib kırsalındaki yeni oluşan kamplar için 5 su kuyusu açma çalışmalarına başladı. Bursa Emirsultan Mahallesi halkı tarafından gönderilen 1 tır dolusu kuru gıda yardımı da Türkmendağı'ndaki halka gönderildi." diye konuştu.

Özellikle su kuyularının bölgede çok önem arz ettiğinin altını çizen Kömürcü, bu zor günlerde yardımlarını esirgemeyen Türk halkı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve devlet büyüklerine sonsuz teşekkür ettiklerini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.