Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Sürpriz 11, normal sonuç

Sürpriz 11, normal sonuç

Sezonun ilk maçına sıkıntılı başladı Konyaspor. Akhisar henüz ilk yarıda farkı ikiye üçe çıkarabilirdi. Bunun en büyük sebebi Aykut Kocaman’ın sahaya sürdüğü kadro. Herkes için sürpriz bir 11 çıktı sahaya. Sağda Vedat Bora, ortada Volkan Fındıklı vasatı aşamadılar. 1. kaleci olarak alınan Serkan Kırıntılı’nın neden oynamadığını hâlâ anlamıyorum. Fakat Kaya Tarakçı da yediği hatalı gol haricinde başarılı bir maç çıkardı, hakkını yemeyelim.

 

Çoğu kişinin şaşırdığı ve eleştirdiği Bajic tercihi ise beni hiç şaşırtmadı. 6’sı UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 8 resmi maçta ve hepsinde 90 dakika oynayarak Konya’ya geldi Boşnak oyuncu. Takımın en hazır ismi o dolayısıyla. Fakat ileride tek başına etkisiz kaldı. Uzun boyuna rağmen kazandığı bir hava topu hatırlamıyorum. Bazen arkadaşlarıyla anlaşmazlıklar da yaşadı sahada. Yine de ilk hafta ve takımla ilk maçı olduğu için hemen olumsuz bir önyargıya kapılmamak lazım bu yüzden. Aykut Kocaman’ın yerinde olsam ben de Bajic’i tercih ederdim açıkçası.

 

Transfer Şart!

 

Sissoko ve Traore’nin hazır olmasıyla takım daha iyi olacaktır. Fakat orta sahaya transfer şart! Uğur İnceman artık süper lig kalitesinde bir oyuncu değil. Ali Çamdalı’nın yanına savaşçı ve iki yönlü bir oyuncu lazım. Volkan Fındıklı’nın asıl mevkii stoper olduğu için oyunun hep savunma yönünde var, onu da tam olarak yerine getiremiyor. İyi bir orta saha oyuncusuyla transferi kapatmak kötü olmaz.

 

Yeni transferler nasıldı?

 

Dossa Junior: Bende iyi bir izlenim bıraktı. Yine duran toptan yenilen golde kaleci ve savunma arasında bir anlaşmazlık oldu. Fakat atılan golde de pozisyonun içinde Dossa vardı. Üstelik bu hafta kazandığı 6 hava topu mücadelesiyle bu alanda lider oldu.

 

Alban Meha: Sırbistan asıllı oyuncu sol kanat olarak transfer edilmesine rağmen klasik bir kanat oyuncusu değil. Topla içeri kat etmeyi daha çok seviyor ve bu maçta da hep öyle yaptı. Fakat somut bir şeyler göremedik. Forvet arkası oynarsa daha faydalı olur.

 

Riad Bajic: Fizik olarak takımın en hazır oyuncusu olduğu için Aykut Hoca ilk 11’de şans verdi. Hava topu kazanamadı. Girdiği net bir pozisyonu değerlendiremedi. Uyum sorunu yaşadığı açık. Biraz daha beklemek lazım.

 

Selçuk Alibaz: Kanatlarda ve ortada oynayabilen teknik bir oyuncu. Halil İbrahim Sönmez ile oyuna hareketlilik getirdi. İyi bir alternatif olabilir. Ya da orta sahaya transfer “yapılamazsa” orada oynayabilir. Uğur İnceman’dan kötü olamaz.

 

Halil İbrahim Sönmez: Konyaspor’un yeni yıldız adayı. Geçtiğimiz sezon attığı 16 golle Anadolu Selçukspor’u ligde tutan oyuncu. Ondan beklentiler yüksek. Öyle olmasa Aykut Kocaman “kurtarıcı” diye oyuna almazdı zaten. Elinden geleni yaptı. Takıma faydalı olacağı aşikar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR