Seda Erciş

Seda Erciş

Sürpriz olmadı

Sürpriz olmadı

Süper Lig’de ilk yarının son 2 haftasına girilirken Torku Konyaspor, İstanbul deplasmanında ligdeki en yakın rakiplerinden biri ile karşılaştı. Kasımpaşa gibi ligin iyi takımlarından biri ile dış sahada oynayan yeşil-beyazlılar, istediği sonucu alamadan Konya’ya döndü. Sakat ve cezalı oyuncularından yoksun çıktığı karşılaşmada Aykut Kocaman, oyun düzeninde de farklılığa gitmek zorunda kaldı. Orta sahanın bel kemiği Ali Çamdalı ile Meha ve Ali Turan’ın olmayışı resmen mumla arandı.

Kasımpaşa’yı bilen bilir. Kaliteli oyuncularıyla evinde iyi top oynayan bir takım. Nitekim Konyaspor maçına da önde baskı kurarak başladı. İlk yarıda işler bizim için iyi gitmedi ve 3 dakikada 2 gol yiyerek soyunma odasına girdi takımımız. Gelen gollerin ardından çabuk tepki veremedik. Belki ilk yarı 2-1 bitebilseydi, daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik bugün.

İkinci yarıya ise daha istekli ve etkili olmaya başladık. Kasımpaşa daha çok skoru korumaya çalışan taraf oldu. Ardından tecrübeli teknik adam, 70. dakikada oyuncu değişikliliğine giderek Halil İbrahim ve Ömer Şişmanoğlu’nu oyuna aldı. Bana göre geç kalınmış bir değişiklikti daha erken olabilirdi. İkinci yarıda savunma yapan Kasımpaşa, hatayı 77. dakikada yaptı ve Ömer Ali affetmeyerek golü buldu ve durumu 2-1’e getirdi.

Torku Konyaspor, oyunun geri kalan bölümünde gol bulmaya çalışsa da başarılı olamadı ve yine İstanbul deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. Eksik kadroyla anca bu kadar oluyormuş. Yine de moralleri bozmaya gerek yok. Çarşamba günü kupa maçında Kayserispor ile hafta sonu oynanacak Bursaspor maçıyla telafi edilecektir. Özellikle Bursa maçından galibiyetle ayrılmaları durumunda puanı 26’ya çıkaracak takım. Bu da ayrıyeten bir avantaj olacak. Biz önümüzdeki maçlara bakalım…

Kasımpaşa maçında gözüme çarpan 1-2 noktayı da söyleyemeden geçemeyeceğim. Abdülkerim’in henüz süper lig için hazır olmadığını bir tek ben görüyor olmamalıyım. Gelecek vaat eden oyuncular arasında olsa da henüz Konyaspor için yeterli değil. Mehmet Uslu ile devam edilmesi düşüncesindeyim. Diğer yandan Kibong ise gerçek oyununu göstermiş oldu. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor maçında herkesin dikkatini çekse de gerçek Kibong, Kasımpaşa maçındaydı. Demek istediğim kesinlikle Konyaspor’un 11’inde forma giymeyi hak etmiyor.

Son olarak olumsuz düşüncelerimin ardından takımda gittikçe form tutan Riad Bajic’den söz etmek istiyorum. İlk haftalarda tam olarak kendisini gösteremese de haftalar ilerledikçe iyiye doğru gidiyor. Kasımpaşa maçında da sergilediği futbol ile tam not aldı diyebilirim. Belki gol atamadı ama ilerisi için umut veren oyunculardan. Rangelov’dan da hazır durumda. Bana göre ligin ikinci yarısında Bajic rüzgârı olacak. Bunun da sinyallerini çok net bir şekilde veriyor.

Bence Bajic’i izlemeye devam edin… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR