Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden adalet nöbeti

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden adalet nöbeti
İSTANBUL (AA9 - Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından Kadıköy'de adalet nöbeti gerçekleştirildi.Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel...

İSTANBUL (AA9 - Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından Kadıköy'de adalet nöbeti gerçekleştirildi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'ın da olduğu grup, HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde toplandı.

Alana Suruç'ta hayatını kaybedenlerin adı ve fotoğraflarının yer aldığı afiş asılırken, önüne mumlar dizilerek kırmızı karanfiller bırakıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Gamze Yıldız, olayın üzerinden 7 ay geçtiğini belirterek, "Bir öğlen vakti kalplerimiz kana bulandı. Barışın ilmek ilmek örüldüğü topraklarda hiçbir şey yapmazsa, yemek yapmaya giden annelerimizi, devrimin işçisi babalarımızı ve özgürlük ateşiyle kucaklaşmaya giden yiğit evlatlarımızı yitireli tam 215 gün geçti. Kayıplarımız eşsizdir. En iyilerimizi, en güzellerimizi yitirdik. Acımız daha da derin, öfkemiz ilk günden daha da yakıcı" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından konuşan Yüksekdağ ise, "Suruç katliamının failleri karanlıkta kaldığı, hesap vermediği müddetçe, barıştan, insanlıktan ve huzurdan yana bu topraklarda insanlarımızın yüzü gülmeyecek ne yazık ki. Bu katliamdan mağdur olan anaların, babaların gözü yaşlı olduğu müddetçe, yüzü yerde olduğu müddetçe, bu topraklarda, bu ülkede kim olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın ağız dolusu gülmesi mümkün değildir" dedi.

Konuşmaların ardından yaşamını yitiren 33 kişinin adını okuyup bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.