Suruç'ta Gençliğe Yatırım Arttı

Suruç'ta Gençliğe Yatırım Arttı
İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki gençlik merkezlerinde kurs sayısı artırılınca talepler de yoğunlaştı

ŞANLIURFA (AA) - İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaklaşık 7 bin gencin faydalandığı ilçenin tek gençlik merkezindeki kurs sayısı artırıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, yıllardır adeta hizmete susayan yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçe halkını hak ettiği hizmetle buluşturmak için her alanda çalışma yapıyor.

İlçede çevre ve fen işleri çalışmalarına ağırlık veren Açıkgöz, bir taraftan da sosyal ve kültürel anlamda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor.

Değişimin gözle görülür hale geldiği ilçenin tek gençlik merkezi olan Suruç Gençlik Merkezi'nde kurs sayıları artırılarak daha fazla öğrencinin eğitim almasına yönelik adımlar atıldı.

Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha iyi bir gelecek adına gençlere yapılacak yatırımlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bilim ve sanatla uğraşan gençlerin şiddet ve uyuşturucudan uzak kaldığına dikkati çeken Açıkgöz, yeni neslin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ortamlara kavuşmalarını istediklerini vurguladı.

Gençlerin daha çok futbol ve gitar kurslarına ilgi gösterdiğini anlatan Açıkgöz, Suruç Gençlik Merkezi'nde 10 branşta uzmanlar tarafından gençlere eğitim verildiğini kaydetti.

İlçedeki gençlerin faydalanacağı 3 kütüphaneyi kısa sürede hizmete açtıklarını aktaran Açıkgöz, "Gençlik merkezlerimizde futbol, voleybol, saz ve gitar kurslarımız gibi birçok alanda eğitim veriyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bu gençlik merkezimizde merkez mahallede bin öğrenciye hitap etmekte tabi bu gençlik merkezi aynı zamanda bütün ilçemize hitap ediyor. Diğer mahallerimizden gelen öğrencilerimizle gençlik merkezimizde faydalanan öğrenci sayımız 7 bini geçti." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.