Sürücülere saygı uyarısı

Sürücülere saygı uyarısı
Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çal, mübarek Ramazan ayında sürücülerin birbirlerine karşı saygılı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Tüm İslam aleminin ve Konyalı vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Ahmet Çal, "Bu mübarek ay da sürücülerimiz birbirlerine daha fazla saygılı olmalı ve hoşgörülü davranmalı. Otomobil ve büyük araç sürücüleri bisiklet ve motosiklet kullanıcılarını da bir sürücü olarak görmeli ve anlayış göstermeliler" dedi.
Açıklamasında bazı motosiklet sürücülerinin gürültü kirliliğine yol açtığını ve vatandaşları rahatsız ettiğini hatırlatan Başkan Çal, "Motorların egzozlarını açarak ve büyük egzozlar takarak halkı rahatsız eden motosiklet kullanıcılarını tekrar uyarmak istiyorum; lütfen Ramazan ayının manevi iklimine ve oruç tutan vatandaşlarımıza biraz daha fazla saygı gösterelim ve gürültü kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınalım" diye konuştu.
Oda yöneticileri olarak özellikle gençleri ve vatandaşları bisiklet ve motosiklet kullandırmaya özendirdiklerini ifade eden Başkan Çal, "Her vatandaşımız normal ve elektrikli bisiklete binsin ki hem spor hem de ulaşım amaçlı olarak bisiklet kullanımını toplumumuza özendirelim. Ama ne yazık ki yazılı ve görsel basında vermiş olduğumuz demeçlere rağmen hala otomobil sürücülerinin motosikleti ve bisikleti ulaşım aracı olarak saymadıklarını görmekteyiz. Konya'da 450 kilometrelik bir bisiklet yolunun olduğunu düşünürsek vatandaşlarımızın bu yollar sayesinde daha rahat bisiklete binmeleri sağlanmış oluyor ancak ne yazık ki bizim bisiklet yollarımız, bazı sürücüler tarafından otopark amaçlı kullanılmaktadır. Lütfen herkes kendi yolunu kullansın ve olası bir kazaya sebebiyet vermesin. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin ve sürücülerimizin Mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.